PJZ

Werken Risschotsebeek

Aan de Hallebaan in Zoersel, op een zucht van het natuurgebied Zoerselbos, heeft de provincie samen met de gemeente en het Agentschap Natuur en Bos eind 2015 ingrijpende werken uitgevoerd. Er werd een gloednieuwe waterloop gegraven die overstromingen in de wijk Goudveld moet afwenden.

Het was indrukwekkend om te zien hoe in twee weken tijd een nieuwe kronkelende waterloop werd gegraven. Het doel was om het debiet van de Risschotseloop door de wijk Goudveld te beperken. Niet dat de huizen in de residentiële woonwijk om de haverklap blank staan, maar in 1998 rinkelden de alarmbellen toen de hele regio door aanhoudende stormregens met overstromingen kampte en ook de Zoerselse wijk Goudveld waterziek bleek.

Het gemeentebestuur van Zoersel stapte mee in het project omdat het van de gelegenheid gebruik maakte om een veilig fietspad langs de Hallebaan aan te leggen. Naast dit fietspad kwamen zomereiken om het laaneffect van verderop in de bosweg, voort te zetten.

Het Agentschap Natuur en bos legde als derde partner in het project een gescheiden wandel- en ruiterpad aan achter de nieuwe waterloop, en een faunapassage onder de Sint-Antoniusbaan maken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics