PJZ

Keep

Keep

De keep is de noordelijke tegenhanger van onze vink. Met zijn oranje borst en vleugeltekening is de vogel een opvallende winterse verschijning die bij ons enkel voorkomt tussen oktober en begin april. In die periode worden vooral beukennootjes gegeten. Ook granen en zaadjes van berk behoren tot het winters dieet. Kepen vertoeven meestal in groep en mengen zich ook vaak tussen andere soorten zoals vinken.

Print Friendly, PDF & Email
Share
error: Content is protected !!