PJZ

Rosse woelmuis

Rosse woelmuis

De rosse woelmuis onderscheidt zich van de bosmuis door zijn gezet postuur, stompe snuit, kleine ogen en oren, en korte, behaarde staart. Het volwassen dier is op de rug glanzend roodbruin en aan de buikzijde grijs; de voeten zijn wit. Hij heeft een rodere vacht en grotere oren dan de veldmuis. De rosse woelmuis eet zaden, vruchten, bessen, noten, groene planten en paddestoelen, en is overdag actief. De rosse woelmuis is een van de algemeenste woelmuizen in België. Aangezien de jongen na een maand zelfstandig zijn en al snel daarna rijp voor de voortplanting, kan de populatie explosief toenemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share